Mélyépítő elemek

Tovább a gyártó oldalára

Akna fenékelemek
Fenékelemeink 80 cm-es belső névleges átmérővel csaphornyos illesztéssel, illetve 100 cm-es belső névleges átmérővel csaphornyos és gumigyűrűs illesztéssel, künetes és künet nélküli kivitelben készülnek. A korszerű, ellenőrzött gyártástechnológia, a felhasznált alapanyagok minősége, a megerősített falvastagságok biztosítják, hogy a termékek minden igénynek megfeleljenek.
 
Akna gyűrű
Az elemek csaphornyos kivitelben 80, 100 és 200 cm-es névleges belső átmérővel rendelkeznek. A 100 cm-es belső átmérővel rendelkező elemek gumigyűrűs tömítésű kivitelben is készülnek. Kialakítástól függően a 100-as gyűrűk 9 vagy 12 cm-es falvastagsággal készülnek. A 80-as elemek 9 cm-es falvastagságúak. Igény esetén a 100-as elemek beépített hágcsóval is készíthetők.
 
Akna szűkítőelemek
Csaphornyos és gumigyűrűs aknák felső eleme. A bebúvó nyílás mérete: 62,5 cm. A ’’80’’-as rendszerű 9 cm, a ’’100’’-as 9 és 12 cm falvastagságú. Az ASZ EU típusú szűkítő elem családban rendelkezünk kis magasságú (35 cm ill. 40 cm) elemekkel, amelyek sekély mélységű aknák előre gyártott elemekből történő kivitelezését teszik lehetővé.
 
Talpas betoncsövek
Hagyományos csaphornyos illesztés cementhabarcsos tömítéssel. Előnye: az előzetesen kialakított sík, tömörített aljzatra gyorsan biztonságos folyásfenék alakítható ki.. A csöveket 100 cm-es hosszban 30-100 cm névleges átmérővel készítik.
 
Tokos -talpas, tokos betoncsövek
A magasabb minőségi igényű csapadék és szennyvíz csatornák elemei. Tokos betoncső integrált gumigyűrűs tömítéssel. A tömítőgyűrű a gyártás alatt a cső csapos végén rögzítetten kerül elhelyezésre. Tokos-talpas betoncső gumigyűrűs tömítéssel. Előnye: A zsomp képzés nélküli stabil folyásfenék kialakítás lehetősége. A tömítő gumigyűrű termékeink tartozéka.
 
Tokos betoncső csatlakozó közdarab
Tokos és tokos-talpas betoncsőből készülő cső­vezetékek kiegészítő eleme, amellyel könnyen megoldható a csőelemek betonaknákhoz törté­nő csatlakozása.
 
Víznyelő akna
Ezen aknaelemek a burkolt felületekre eső csapadékvíz zárt csatornában történő elvezetését segítik. A víznyelő aknák a burkolt felületekre eső csapadékvíz zárt csatornában történő elvezetését segítik. Az ilyen vízelvezető rendszerek építésekor felmerült az igény olyan akna fenékelemekre, amelyeket közvetlenül a zárt vízelvezető csatornavezetékre lehet építeni.
 
Vízóra akna
Vízóra aknáinkat talajvíztől mentes helyekre ajánljuk. Az akna lezárására műanyag vagy nagyobb terhelés esetén öntöttvas fedlap szolgál. A vízcső részére az akna oldalfalába védőcsővel ellátott átvezető lyukakat képzünk ki. Aknáinkat hágcsós kivitelben is készítjük.