Falazóelemek

Tégla termékek

 • Hosszú élettartam, kiváló állag és értékmegőrzés…
 • Megbízható szigetelés, hosszú távú egészség…
 • Kiváló hőszigetelés, természetes klíma…
 • Zaj- és tűzvédelem, biztonság…
 • Természetből való, természetes építőanyag…
Tovább a gyártó oldalára>
 

Beton falazóelemek

Pincék, hőszigeteletlen tartószerkezetek, melléképületek, ipari létesítmények teherviselő falazatainak építésére.
Tovább a gyártó oldalára>
 

Előregyártott falak

Az előregyártott falak alkalmazási területe igen széleskörű. A többi előregyártott rendszerrel együtt alkalmazva magas színvonalú költséghatékony megoldást kínál.
Tovább a gyártó oldalára>

Bakonytherm téglák

BAKONYTHERM® égetett kerámia alapú kézi falazótéglák általános jellemzői:
 • Kiváló, egyedi minőségű alapanyag.
 • Magas nyomószilárdság (Falazó blokkok 10-13N/mm2).
 • Alacsony hőátbocsátási tényező.
 • Kiváló hőszigetelő képesség a porózus belső anyagszerkezet miatt.
 • Magas üregtérfogat
 • Rombusz alakú üregszerkezet (lassú a hőáramlás a tégla belsejében).
 • Magas nedvesség felszívó képesség. A tégla a tömegének 25%-át kitevő nedvességet képes felvenni a lakás belső levegőjéből, így elkerülhetőek a falakon a páralecsapódások, és a penészfoltok kialakulásának veszélye is csökken. Kifejezetten ajánlott a polisztirol lapú hőszigetelő vakolatrendszerek alkalmazása esetén.
 • Méretpontos illeszkedés.
Termékkatalógus

A 375 mm vastagság mellett bőven teljesítik az érvényes szabványok által támasztott követelményeket. Nemcsak a vásárlásnál hoznak megtakarítást, hanem főleg a fűtésre kiadott alacsonyabb költségeknek köszönhetően is. A P3-520 szilárdsági osztályú PORFIX idomtégla kiváló akkumulációs és hangszigetelő tulajdonságainak köszönhetően főleg belső tartófalak falazására alkalmas. Minden idomtégla két kivitelezésben készül – nútféderes megfogóhoronnyal (PDK) és sima (NSM). A nútféderes megfogóhornyos idomtéglát nem kell a függőleges felületeken ragasztani – a toll és a rece egyszerűen egymásba illeszkedik. Ez nemcsak ragasztóanyag-megtakarítással jár, de főleg jelentős idő- és pénzmegtakarítással is. A gyakorlatias megfogó -hornyok, amelyek az idomtégla oldalfalain találhatók, megkönnyítik az építőelem kezelését.

PORFIX Plus ! Az új idomtégla nagyobb arányú légpórust tartalmaz, ami kiváló termikus ellenállási értéket biztosít. A 0,089 W/mK (száraz állapotban) hővezetési együttható a PORFIX Plus-t ezen a területen az egyik legjobb termékké teszi a piacon. A 375 mm vastagságú idomtégla R=4,21 m2K/W termikus ellenállása bőven megfelel a hőtechnikai szabványoknak (R min. 3 m2K/W). Természetesen hőszigetelés nélkül. Az idomtégla súlya is alacsonyabb. A 375 mm vastagságú idomtégla csaknem 9 kg-mal könnyebb a szokásos idomtéglánál. Az idomtégla kezelése így sokkal egyszerűbb és a kőművesek munkája fizikailag kevésbé megterhelő. Így az építkezés gyorsan gyarapodik. A PORFIX Plus idomtéglával az anyagbeszerzésnél pénzt takarít meg (az ára azonos a szokásos idomtégláéval), spórol az építkezésnél és a kiváló hang- és hőszigetelő tulajdonságoknak köszönhetően jelentős fűtési költségeket takarít meg.

PORFIX építési rendszereket kiegészítik a jó hangszigetelő tulajdonságú válaszfaltéglák. A sejtbeton válaszfaltéglák, úgyszintén mint az idomtéglák, elnyelik és felszabadítják a levegő nedvességét. Így kiegyenlítik a nedvesség változását a helységben és lehetővé teszik a pára átjárását a falakon. A mikroklimatikus tulajdonságok mellett főleg az építkezés gyorsaságát fogja értékelni és azok szokványos szerszámokkal való könnyű megmunkálását. Minden építési részletet, mint a díszes bemélyedéseket vagy a villanyszerelési vájatokat gyorsan és egyszerűen kialakíthat.

Ez az építőelem a bennmaradó zsaluzat funkcióját tölti ki és az épület hordozó-áthidalásainak vagy merevítő koszorújának az elkészítésére alkalmas. Összefüggő hőszigetelő rendszer kialakítását biztosítja, és hőszigetelés által redukálja a kritikus helyeken levő hőhidakat.

A PORFIX hordozó-áthidalások egy további lépés ahhoz, hogy egyszerűen és gyorsan építhessen. Sejtbetonból, acélbetétből és betonöntetből készülnek (C20/25). A külső falak és a teherhordó közép-válaszfalak nyílásainak áthidalására készülnek. Az áthidalások a kezelés megkönnyítése miatt kezelőszemekkel vannak ellátva, ami lehetővé teszi az emelőszerkezet kihasználását. A hordozó-áthidalásokat szerkezeti szempontból az alábbi táblázatban feltűntetett egyes típusokból ki lehet a falazat igényelt szélességében rakni.

A PORFIX önhordozó áthidalásokat a nem hordozóválaszfalakban levő nyílások áthidalására használhatja. Sejtbetonból, PORFIX vékony ragasztórétegből, acélbetétből és betonöntetből (legkevesebb C16/20) vannak kialakítva. A PORFIX áthidalások különböző vastagságú válaszfalra kombinálhatók. Az áthidalások beépítése és igénybevétele a betonöntet és az összekötő habarcs megkeményedése után lehetséges.

A PORFIX mennyezetrendszer tartóból – amely betonlábazatba öntött válaszfalú hegesztett merevítésből áll - és födémbéléstestből tevődik össze. A tartóelemmel át lehet egy 7,10 m átmérőjű helyiséget is hidalni. A tartóelem alulnézetből sejtbeton és lehetővé teszi a villanyszerelési vájatok kialakítását a mennyezet egész felületén. Előny, hogy a mennyezet egész belső felülete egyforma. A betétek és a tartóelemek egyformán szívják fel a nedvességet és biztosítják a mennyezet és a falak egyforma arculatát. A tartóelem beágyazása a merevítő koszorún legkevesebb 150 mm. Az egyes tartók közötti tengelytáv 600 mm. Tájékoztató jellegű fogyasztás 1 m2 mennyezetre 6,67 db födémbéléstest és 1,67 bm mennyezettartó.

SILKA mészhomoktégla

A Xella Magyarország Kft. 2004 ősztől Silka márkanéven mészhomoktégla falazóelemeket is gyárt. A mészhomoktégla egy olyan nagyszilárdságú építőelem, amely mész, homok és víz összekeverésével, nyomás alatti formázásával majd az Ytong-hoz hasonlóan gőzszilárdítással készül. Magyarországon a század elején ismert építőanyag volt - például ebből épültek a kispesti Wekerle-telep házai 1909-től - de a második világháború után itthon feledésbe merült. Az azóta sokat korszerűsödött technológiával készülnek az elemek, melyek között megtalálhatók a nagy méretpontosságú és nyomószilárdságú, jó akusztikai tulajdonsággal rendelkező teherhordó és válaszfal valamint burkoló téglák. Ismerjen meg többet a Silkáról!
Tovább a gyártó oldalára>
 

YTONG MULTIPOR

A Xella Magyarország Kft termékpalettája tovább bővül. Az eddig megismert és megkedvelt termékeink - Ytong pórusbeton, Silka mészhomoktégla - mellett 2008. október elsejével cégünk megkezdi a negyedére csökkentett testsűrűségű pórusbetonból gyártott, Ytong Multipor márkanevű, ásványi hőszigetelő-rendszerének forgalmazását. Rendszerünk elemei: Ytong Multipor ásványi hőszigetelő lap, Ytong Multipor habarcs, Ytong Multipor javító habarcs. Termékünket elsősorban a lefelé hűlő födémek, illetve lakások, házak belső oldali falhőszigetelésére ajánljuk.
Tovább a gyártó oldalára>
 

YTONG Pórusbeton

Mi az a pórusbeton? A rendszer elemeinek fő alkotói - homok, mész, cement, víz - teljesen természetes alapanyagok. Ezek alkotják a földfelszín túlnyomó részét, s nagyrészt a felszín közelében találhatók. Így ezen anyagok kitermelése a legenergiatakarékosabb és ez károsítja legkevésbé a környezetünket.
Tovább a gyártó oldalára>